Vánoční koncert | Rudolfinum 2019

Již 20. vánoční koncert v pražském Rudolfinu proběhl jako každý rok na druhý svátek vánoční. Na koncertě s názvem Puer natus in Bethlehem si zazpívala všechna oddělení Sborového studia Zvoneček pod vedením sbormistryně Jarmily Novenkové.

Celý koncert zahájilo přípravné oddělení Zvonítka s našimi nejmenšími zpěváčky jak jinak než koledou a zvoněním na maličké zvonečky. Zvonítka zazpívala svůj nacvičený repertoár s doprovodem klavíru ozdobený sóly i rytmickými nástroji. Starší oddělení zkušenějších Zvonečků zazpívalo se slavnostním doprovodem varhan nejenom české ale i latinské vánoční zpěvy. První část vánočního koncertu zakončil koncertní sbor Zvonky vícehlasými úpravami koled i slavnostními duchovními skladbami.

Po přestávce Zvonečky zazpívaly tentokrát s doprovodem klavíru. Navštěvníkům koncertu tak představily české ale i jednu slovenskou a španělskou vánoční koledu. Nejstarší a nejzkušenější slečny komorního sboru Abbellimento zazpívaly s doprovodem klavíru, varhan, violoncella i a capella. Na závěr jako každý rok společně zazpívaly Zvonky, Abbellimento a mužská sekce. Celý koncert tradičně zakončilo přání v podobě písně Šťastný nový rok.

Tak šťastný nový rok vám všem!