Soustředění ve škole a „u Majerů“

Vlastně není o čem psát. Prostě proběhla dvě soustředění, což bývala běžná a pravidelná součást naší činnosti. Ale v dnešní době je každé společné setkání vlastně malý zázrak, který si musíme užít. Naštěstí to umíme.

A tak jsme se – podle půlročního plánu – sešli 2. října ve škole. Po rozezpívání vše probíhalo rutinním způsobem – zkouška – přestávka – zkouška. Po dlouhatánské době jsme šli společně k našemu milému panu Scholzovi do Tří trojek na oběd – člověk má dojem, že se od doby, kdy jsme tu byli naposledy, vlastně nic nezměnilo – snad jen v zadním salónku přibylo do terária několik živočichů.

A podobně probíhala i druhá sobota – 16. října, jen s tím rozdílem, že zpívat v kostele s krásnou akustikou je přece jen jiný zážitek, než zpívat ve třídě nebo školních sálech! A protože to nešlo jinak, oběd tentokrát přijel za námi – obětavý pan Scholz nabalíčkoval řízky s bramborem nebo bramborovou kaší, pěkně zatepla zatavil do misek s fólií, zapůjčil vidličky a dovezl až na místo! Měli jsme tedy jako vždy teplý oběd, byť bylo k jeho konzumaci třeba vynaložit něco šikovnosti, ale jejím nedostatkem netrpíme… S Emilem jsme v dopoledním mezičase ještě dovezli ke sv. Jakubu praktikáble na pondělí, takže – vše připraveno a můžeme se těšit.

Odpoledne bylo v sále kostela jako vždy krásné, už podzimní sluníčko – fotky jsou pro naše členy v galerii. Ale protože se zima přece jen ohlašuje a v kostele se netopí, zkrátila paní sbormistryně odpolední blok, abychom nenastydli a neničili si hlasivky před pondělním koncertem u sv. Jakuba v 18:00, na který všechny srdečně zveme!

Veliké poděkování patří panu Majerovi, faráři československé církve husitské, za to, že nám prostory ke zpívání ochotně propůjčil. Ostatně si s námi ráda zazpívala i dlouholetá opora všech sborů, jimiž prošla – Bětka, tedy MUDr. Alžběta Majerová…

JV 18.1.2021