Podzimní soustředění Zvonečky 11.-13. října 2019

Již po jedenácté se vydáváme na každoroční soustředění přípravného sboru Zvonečky do Střelských Hoštic, kde se po 3 dny bude učit, opakovat a pilovat repertoár na nadcházející vánoční koncert ve Dvořákově síni Rudolfina.

Na cestu vyrážíme kolem 9 hodiny s již léty a kilometry ověřeným řidičem panem Staňkem. Cesta je klidná, přerušená pouze krátkou zastávkou na benzínce, aby se děti trochu protáhly a dospělí posilnili kávou. Po krátké pauze pokračujeme do cíle – Střelských Hoštic, areálu DDM Prahy. Zde nás čeká oběd, po kterém následuje rozřazení do pokojů a před první zkouškou krátké poučení o pravidlech pohybu v areálu.

A první zkouška je tady! Nejdříve rozdělení do hlasů, se kterým pomáhají velké slečny z komorního sboru, a už nic nebrání v nácviku nových skladeb. Děti jsou zvonečkově nesmírně šikovné a během první zkoušky už máme nahozeny tři nebo čtyři písničky.

Následuje přestávka se svačinou a oblíbenou zvonečkovou disciplínou – skokem přes lano. Kdo neskáče, prohání se na koloběžkách a bruslích po areálu, hraje kopanou či si hází talířem.

Následuje další zkouška, během které velké slečny bodují pokoje – pořádek musí být – a pak už večeře. Všem moc chutná a není divu, vaří se tu skvěle. Po večeři ještě jedna rekapitulační zkouška (už umíme skoro šest skladeb) a pak vykoupat, vyčistit zuby a dobrou noc!

Další den se co do programu moc neliší. Zkouška střídá jídlo a sportovní aktivity. Kdo je unaven, ten místo jízdy na koloběžkách odpočívá. Skladby se učí závratnou rychlostí a o odpoledním klidu si děti připravují scénky na večerní UCU (tedy Ukaž, Co Umíš).

V neděli máme poslední zkoušku, oběd a odjíždíme zpět do Prahy. Uteklo to jako vždy rychle, ale kromě naučených písniček si odvážíme i spoustu zážitků a těšíme se za rok znovu!